top of page
Kulttuuritila 22:n vihreä logo, jossa numerot 22

Kulttuuritila 22

Kulttuuritila 22 on avoin ja rohkea kulttuuritila Mikkelissä.

 

Kulttuuritila 22 on Esittävän taiteen kollektiivi Kaukasuksen hanke, jonka tarkoituksena on tarjota Mikkelin alueen asukkaille matalan kynnyksen kohtaamispaikka kulttuurin ja taiteen äärellä. Heinäkuun alusta syyskuun loppuun vuonna 2022 toimiva pop-up -kulttuuritila tarjoaa yhteen kutsuvia teemailtoja, työpajoja, yhteisötaidetta ja mahdollisuuden oppia taiteesta. Tilan taiteellinen ohjelmisto koostuu vierailevien artistien keikoista sekä Kaukasuksen omien tuotantojen esityksistä.

 

Kulttuuritila 22:n ydinajatus on olla turvallinen, rohkea ja vapaa tila jokaiselle tilaan astuvalle. Feministiset ja antirasistiset arvot korostuvat Kulttuuritila 22:n ja sen taustalla toimivan Kaukasus-kollektiivin toiminnassa. Kulttuuritila 22 on näiden arvojen mukainen oleskelutila ja tapahtumapaikka.

 

Tapahtumiin osallistumisen ja oleilun lisäksi turvallisemman tilan periaatteita vaalivassa tilassa on mahdollista ostaa kohtuuhintaista kahvia ja pientä purtavaa. Kulttuuritila 22:ssa järjestetään myös muutama brunssi-lauantai, joista jokainen rakentuu eri teeman ympärille. Kokenut kahvilayrittäjä Marika Tuhkalainen toteuttaa brunssit pop-up -periaatteella.

 

Taiteen tekemisen kontekstissa ei riitä, että toiminnan tila on ainoastaan turvallinen, vaan sen tulee olla myös rohkea. Rohkea tila on enemmän kuin staattinen turvallisuuden tila. Taiteessa toimiminen edellyttää hyppyjä tuntemattoman alueelle, joka vaatii yksilöltä rohkeutta kohdata jotain uutta.

 

Julkiseksi tarkoitetun kulttuuritilan kohdalla tämä tarkoittaa laajenevaa tutkimuskysymystä: millainen on kaikille avoin ja rohkea tila? Rohkean tilan tavoitteena on mahdollistaa kaikille tasa-arvoinen osallistumisen mahdollisuus riippumatta kunkin holistisesta taustasta, johon sisältyvät muun muassa suku-puoli, etnisyys, seksuaalinen suuntautuminen, yhteiskuntaluokka, ikä ja uskontokunta.

 

Kulttuuritila 22 tarjoaa kaupunkiyhteisölle yhteisen luomisen ja keskustelun tilan, joka pyrkii juurtumaan kiinteäksi osaksi Mikkelin alueen kulttuurikenttää.

Kulttuuritila 22:n kolmen kuukauden pop-up -toiminta mahdollistuu Koneen Säätiön rahoituksella.

Kulttuuritila 22:n työryhmä

 

Esittävän taiteen kollektiivi Kaukasus: Riikka Karjalainen, Esko Korpelainen, Ella Kähärä, Joonas Kääriäinen, Jani Orbinski, Menni Renvall, Minttu Tamski, Henri Tuulasjärvi, Joonas Veijanen

 

Tilasuunnittelija: Kaisa Rajahalme

Graafinen ilme: Una Auri

Tiedotteet

Tiedote 19.4.2022: Kulttuuritila 22 aloittaa toimintansa heinäkuussa

Tiedote 25.8.2022: Tiia-Riikka Hietasen näyttely UNMUTED/HILLITÖN sekä Kaukasuksen uusi produktio Elämäntyö

 

Artikkelit
8.6.2022 Länsi-Savo: Monitaiteellinen Kulttuuritila 22 avaa ovensa Mikkelin Maaherrankadulla heinäkuussa

15.7.2022 Yle Radio Suomi Mikkeli: Kulttuuritila 22 tarjoaa roppakaupalla koettavaa kulttuurinälkäisille kolmessa kuukaudessa

21.7.2022 Mikkeli, uutiset: Uusi rohkea Kulttuuritila 22 avautui Maaherrankadulla

3.8.2022 Länsi-Savo (maksumuurin takana): Mikkelin ydinkeskustaan avautunut Kulttuuritila 22 on aikuisten olohuone, jonne voi poiketa vain hengailemaan

Linkki kuvamateriaaliin medialle
Linkki Kulttuuritila 22:n logoihin

Kuvia tilasta

P1288271.JPG
P1288285.JPG
P1288256.JPG
P1288252.JPG

Kulttuuritila 22 on myös vuokrattavissa muiden toimijoiden käyttöön sekä yksityistilaisuuksiin. Tilasta löytyy kaksi WC:tä sekä perusvarusteinen keittiö. Kaikki tilan käyttäjät ovat sitoutuneet noudattamaan Kulttuuritila 22:n turvallisemman tilan periaatteita.

Kapasiteetti

Tilan enimmäishenkilömäärä on 90 hlö. Tilassa on katsomopenkit 32 katsojalle. Näiden lisäksi perusvarustukseen kuuluu 4 pöytäryhmää, joissa on 16 istumapaikkaa sekä sohvaryhmä 6 hengelle. Yhteensä 54 istumapaikkaa. Pöytiä ja tuoleja on mahdollisuus järjestää lisää ilmoittamalla asiasta ennakkoon.Tutustu myös tilan esteettömyystietoihin!

 

Tilan tekniikka

Tilassa on tehokas äänentoisto, joka soveltuu bändeille ja monenlaisien tapahtumien tarpeisiin. Monitorointi esiintymislavalle. Langaton kapulamikrofoni. Langalliset mikrofonit Shure Sm58 2 kpl. Tilaan on mahdollista tuoda videotykki, jos tarpeesta ilmoittaa etukäteen.

 

Valaistus

Tilan perusvalaistuksena on loisteputket ja galleriavalaistukseen lisäksi kohdevalot. Lisäksi tilassa on pieni himmennettävä valokalusto esityskäyttöä varten, jonka käyttämiseen opastaa tilan henkilökunta.

 

Tarjoilu

Keittiö on vuokraajien vapaassa käytössä. Kahvia, teetä ja virvoitusjuomia on mahdollisuus tilata ennakkoon henkilökunnalta. Muissa tarjoiluissa suosittelemme ottamaan yhteyttä Tmi Marika Tuhkalaiseen: p. 044 986 8616 / tmi.marika.tuhkalainen@gmail.com
 

Hinnasto

Yksittäisvarauksissa vuokrauksen hinta on 100 € + alv 24% / päivä. Pidemmissä tai toistuvissa vuokrauksissa neuvottelemme hinnat erikseen.

 

Ota yhteyttä

Minttu Tamski

info@kulttuuritila22.fi
p. 050 512 3113

bottom of page